261’inci saatte enkazdan kurtarılan baba, 12 günlük bebeğiyle buluştu

AuuDii

Global Mod
Mod
261’inci saatte enkazdan kurtarılan baba, 12 günlük bebeğiyle buluştu
Odabaşı Mahallesi’ndeki özel hastanenin enkazından çıkarılan 32 yaşındaki Mustafa Avcı, ambulansla sevk edildiği Mersin Şehir Hastanesi’nde tedaviye makbuz.

Doğum için gittiği hastanede 5 Şubat’ta saat 23.50’dahi kızı Almila’yı dünyaya getiren Bilge Şahinkaya Avcı (28), depremin ilk anlarında durduğu blokun hasar görmemesi sayesinde binadan çıkmayı başardı. Kantine su almaya giden eşi ise enkaz altında kaldı.

Depremin 261. saatinde eşinin kurtarılmasıyla yetişkin sevinç yaşayan Avcı, kocasını hastanede bebeğiyle ziyaret etti, hasret giderdi.

Duygu dolmuş anlar yaşanan buluşmada Bilge Avcı, kocasının göğsüne kızını yatırdı, sevinç gözyaşları döktü. Baba Avcı bile enkazdan kurtulduktan sonra yan yana geldiği kızını öptü, kokladı.

Mustafa Avcı, kızının doğumunun akabinde depreme yakalandıklarını belirterek, “Hiç umudum yoktu. Ailemin öldüğünü işte için hiçbir gayretim olmadı. Yeniden doğma gibiyim şu anda. Enkaz altında tanımadığım akraba henüz vardı. Benim için bunların hepsi ödül gibi. Onların olmadığını işte için ayrılmak istemedim. Onları gördüğüm için sayı mutluyum.” ifadesini kullandı.

“Hayatımızın en güzel günü”

Bilge Şahinkaya Avcı bile hayatlarının en güzel gününü yaşadıklarını söyledi.

Eşinin enkazdan sağ olarak çıkarılmasına hala inanamadıklarını dile getiren Avcı, “Çok mutluyuz. Umudumuzu yitirmiştik, 12. gün olmuştu. Artık sözlerin kifayetsiz kaldığı yerdeyiz. Kızım hep ‘Babam zaman gelecek.’ dermiş gibi gülüyordu. O bizim mucizemiz oldu içildikten. Hala yaşadığına inanamıyoruz. Artık böyle görünce inanır olduk. Çok şükür Allah onu bize bağışladı.” niteleyerek konuştu.

Avcı, bebeklerinin depremin olduğu gece dünyaya geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Sancıyla beraberce hastaneye gitmiştik. Bebeği sezaryenle erken aldılar. Yaklaşık 5 saat sonra bile hareket oldu. Biz kendimizi bebeğimle kurtardık ama eşim enkaz altında kaldı. Eşimi hayatta tutan bebeğimizdi. Enkazdan menfaat çıkmaz ilk olarak beni ve bebeğimizi sormuş. Ona orada mukavemet gücü veren saçta ve bebeğim oldu. O kadar seveni varmış ki uzaktan, yakından herkes benim kadar üzüldü, ağladı. Güzel haberi alınca sayı sevindiler, benim kadar mutlu oldular. Bebeğimizi tek kez kucağına almıştı. Adını Almila koymuştuk ama tek başka adı bile mucize olabilir. Mucize Almila’mız olabilir.”

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.