Depremde 9 yakınını kaybeden kadın, afetzedelerin yardımına koştu

AuuDii

Global Mod
Mod
Depremde 9 yakınını kaybeden kadın, afetzedelerin yardımına koştu
“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat’taki deprembilim akabinde kızıyla ağır hasarlı binadan kaynak Çelikyürek, yıkıntı altında kalan ablası, kız kardeşi ve 7 yeğenini kaybetti.

Çelikyürek, 9 yakınını toprağa verdikten sonra yeniden yaşama tutunmak ve memleketindeki çalışmalara katkı sağlamak için depremzedelere yardım etmeye karar verdi.

[Fotoğraf: AA]

Konteyner kentte yemek dağıtıyor

Yakınlarının cenaze törenine katılan Çelikyürek, sonraki gün Kisecik Mahallesi’nde kurulan konteyner kente gelerek gönüllü olarak depremzedeler için çalışmaya başladı.

Konteyner kentte yemek dağıtımında görev saha Çelikyürek, tıpkısı kaderi paylaştığı depremzedelerin taleplerini dahi alıyor.

Çocukların yaşadıklarını unutturmaya çalışıyor

Görevlilerle işbirliği içinde benzinli Çelikyürek, depremzede çocuklarla oyunlar oynayarak, yaşadıklarını tek nebze dahi olsa unutturmaya çalışıyor.

Çelikyürek, depremin kendilerinde sayı yetişkin yaralar açtığını yalnız hayata tutunmak için üretmek gerektiğini söyledi.

Deprem çabucacık kızıyla beraberce olduğunu müfit Çelikyürek, şöyle konuştu:

“Evim hasar gördü ama sayı şükür kızımla yaşayan çıktım. O andan itibaren aileme yetişmeye çalıştım. Annemler köyde ikamet ediyorlar ama saçta Antakya içinde kardeşlerime yetişmeye çalıştım. Maalesef tek ablam ve kız kardeşime yetişemedim. Olay anından sonra apartmanlarına gittiğimde sayı kötü tek şekilde enkaz halindeydi. Koşullar sayı zordu, savaş alanı gibiydi. Birinci günden itibaren sağ kalan abimin ve ablamın çocuklarıyla beraberce ikiye bölünüp enkazları bekledik. Ablamı depremin beşinci gününde çıkarttık. Hepsini toprağa verdik. Birinci dereceden 9 yakınımı kaybettim. Tabii kuzenlerimi falan saymıyorum. Ciddi tek kayıp verdim.”

“Gönüllü olarak tek şeyler yapmaya çalıştım”

Çelikyürek, hareket sonrası insanların gözünde yetişkin tek korku olduğunu ve ne yaşadığını idrak edemediklerini dile getirdi.

Deprem sonrasında insanlara yardımcı olmaya karar verdiğini ifade fail Çelikyürek, şunları söyledi:

“Gönüllü olarak tek şeyler yapmaya çalıştım. İnsanlara zerre kadar tek faydam olduysa ne mutlu tarafıma. Hepsi dahi ailemin canına gitsin. Burada yemek dağıtıyoruz, evlât için tek şeyler yapıyoruz. Ciddi anlamda yara kalıyor ama burada kafanı dağıtıyorsun. Hem yaptığın şeyle mutlu oluyorsun hem dahi o zihin içinde olsa acıları unutuyorsun. Bu acıyla kolay kolay yaşanmıyor gerçekten sayı zor. Büyük kayıp. Burada yaptıklarım, insanlara dokunuşum, faydalı olmaya çalışmamla tek nebze dahi olsa yaramı kapatmaya çalışıyorum.”

Zübeyde Çelikyürek, memleketinin yeniden ayağa kaldırılması için güçlü kalmak zorunda olduğunu, kentten gidenlerin dahi geri geleceğine inandığını söyledi.

Konteyner kentte yaşayan Mehmet Çelik dahi kayıplarına ve yaşadıklarına rağmen Çelikyürek’in insanlar için koşturmasının sayı tasalandıran olduğunu kaydetti.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.