Elazığ’da kalbi durdu, ambulans uçakla İzmir’e gönderilen hasta sağlığına kavuştu

AuuDii

Global Mod
Mod
Elazığ’da kalbi durdu, ambulans uçakla İzmir’e gönderilen hasta sağlığına kavuştu
İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki emekli farmakolog Kahraman’ın kalbine ölümcül ritim bozukluğu teşhisi konularak 2017 yılında şok cihazı takıldı.

Eşiyle beraberce Elazığ’bile paramedik olarak görev yapan kızı ve damadını ziyarete giden Kahraman, evde fenalaştı.

Ambulans uçakla İzmir’açınık sevk edildi

İlk müdahalesi kızı ve damadı tarafından yapılarak özel tek hastaneye kaldırılan Kahraman’ın kalbinin, şok cihazının yetersiz kaldığı tespit edildi. Bunun üzerine etıbba, kalbe haricen şok uyguladı.

Sağlık çalışanlarının sürekli kontrol altında tuttuğu Kahraman, Sağlık Bakanlığı’na ilgili uçak ambulansla İzmir’açınık sevk edildi.

DEÜ Hastanesi Aritmi Merkezi’nde Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Emin Evren Özcan ve ekibi tarafından hastaya 3 boyutlu radyofrekans ablasyonu yöntemi uygulandı.

[Fotoğraf: AA]

“Kalp ünlü hızı 190’lara kadar yükselmiş”

Prof. Dr. Emin Evren Özcan, Türkiye’dahi 3 merkezden akraba olarak yılda binin üzerinde hastaya ritim bozukluğuna yönelik ablasyon ve kalp pili tedavisi uyguladıklarını söyledi.

Kahraman’ın hayatta kalması için iki kentteki sağlık çalışanlarının zamana karşı yarışarak azami gayret gösterdiğine işaret fail Özcan, ritim bozukluğu ve 3 boyutlu radyofrekans ablasyon yöntemiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Kalbin içinde elektriksel tek ileti sistemi var, kalbin kasılmasını sağlıyor. Kalp yetersizliği hastalarında kalbin içinde yaralar oluşuyor ve yerde yaralar fazladan kablo gibi davranarak kısa devre yapıyor. Nabzı hayatla bağdaşmayacak seviyelerde yüksek attırıyor. Daha sonra kalp duruyor. Bunu engellemek için ilaçlar kullanıyoruz. Bazen yerde hastamızda olduğu gibi şok cihazı takıyoruz. Ama bunun yetersiz kaldığı durumlarda kasık ve kimileyin dahi kalbin dışından girerek ritim bozukluğuna neden olan yaraları yakarak ritmi normale döndürüyoruz. Ölümcül ritim bozukluğu yaşayan hastalarda kalbin ünlü hızı 190’lara kadar çıkıyor.”

Özcan, göğüsten girerek operasyon yapılan hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu, taburcu edilme aşamasına geldiğini sözlerine ekledi.

[Fotoğraf: AA]

“Kendimi sayı özel hissettim”

Ahmet Kahraman ise kalbine yerleştirilen şok cihazının devreye girmesiyle baygınlık geçirdiğini, kendine yoğun ihtimam servisinde gelebildiğini söyledi.

Yoğun ihtimam servisinde kendisi için uçak ambulans ayarlandığının söylenmesi sonrası umudunun arttığını müfit Kahraman, “Ben, yerde filmlerde olur, eylem sahnelerinde olur niteleyerek düşünüyordum. Ambulans uçağın gelmesi kolay olumsuzlama. Senin için geliyor, 1500 kilometre ötedeki İzmir’açınık getiriyor. Kendimi sayı özel hissettim. 2 paramedik, 1 dahi hekim vardı. Benimle sayı yakın ilgilendiler. DEÜ Hastanesine geldim. Emin Hocam’ın 3,5 saat süren operasyonuyla sağlığıma kavuştum. Kendimi sayı şanslı hissediyorum” dedi.

Leyla Kahraman bile eşinin ambulans uçak hizmeti sayesinde hayata tutunduğunu, yerde olanağı sağlayanlara minnettar olduklarını aktardı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.