Sherrilyn Ifill, 2022 Radcliffe Madalyası Alacak – Haber Gazetesi

whews

New member
Ifill’in bilimsel yazıları, bir dizi medeni haklar meselesinin önemine odaklanmıştır. Etkileyici kitabı “On the Courthouse Lawn: Confronting the Legacy of Lynching in the Twenty-First Century” (Beacon Press, 2007) ırk, ırkçılık ve Amerikan kamusal yaşamının gözü kara bir analizidir. Equal Justice Initiative’in kurucusu ve icra direktörü JD ’85, MPP ’85’ten Bryan Stevenson, “Adliyenin Çimenliğinde”nin ikinci baskısına ilişkin önsözünde Ifill’i “Amerika’nın en önemli liderlerinden biri… Amerika Birleşik Devletleri’nin karşı karşıya olduğu en acil sorunlardan bazılarının ve ulusumuzun ırksal eşitlik için verdiği uzun mücadelenin ön saflarında yer alıyor.” 2021’de Ifill, Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olarak kabul edildi.

Ifill, “Bu ülkenin ırkçılık ve beyaz üstünlüğüyle boğuşmayı reddetmesi, başarısızlığı ve beceriksizliğinden doğan derin bir demokrasi krizi içindeyiz” dedi. Yine de, toplu eylem yoluyla değişim potansiyeli konusunda iyimser olmaya devam ediyor: “Çok ırklı protesto, kamusal yaşamın ve halkın katılımının canlılığının ve arzusunun bir göstergesidir” diyor. “Mahkemeler başarısız olduğunda bile, insanlar tam vatandaş olma konusundaki amansız kararlılıklarını ileri sürdüler.”

Ifill, eğitimin kritik önemi konusunda, Yüksek Mahkeme’nin Brown – Eğitim Kurulu davasındaki tarihi kararındaki sözleri, onlarca yıl önce olduğu gibi günümüzde de geçerliliğini koruyan Baş Yargıç Earl Warren’dan alıntı yapıyor:

“Eğitim belki de devlet ve yerel yönetimlerin en önemli işlevidir. … İyi vatandaşlığın temelidir. … Devletin sağlamayı üstlendiği böyle bir fırsat, herkese eşit koşullarda sunulması gereken bir haktır.”

Radcliffe, en yüksek onurunu mükemmellik, katılım ve sosyal etki taahhüdünü somutlaştıran bir kişiye verir. Radcliffe Madalyası ilk olarak 1987’de Lena Horne’a verildi. Alıcılar arasında Madeleine Albright, Hillary Rodham Clinton, Melinda French Gates, Ruth Bader Ginsburg, Dolores Huerta, Toni Morrison, Sandra Day O’Connor, Gloria Steinem ve Janet Yellen yer alıyor.

Haber’ın Başlama haftasını sonlandıran Radcliffe Günü, “Yüksek Öğrenime Erişim ve Amerikan İşgücü” başlıklı bir uzman panelini içerecek. Bu yıl panel, herkes için erişilebilir ve eşitlikçi bir eğitim sisteminin nasıl inşa edileceğine dair kritik soruyu ele alarak ileriye dönük cesur yeni yollar tasavvur edecek; değişen bir iş gücü.

“Yüksek Öğrenime Erişim ve Amerikan İşgücü” moderatörlüğünü Raj Chetty ’00, Ph.D. ’03 ve Anthony P. Carnevale, Leslie Cornfeld ’81, JD ’85, Pam Eddinger ve Donna Shalala’yı içerecek.

Panel tartışmasının ardından Ifill, Martha Minow, Ed.M. ’76, RI ’18, Haber Üniversitesi’nde 300. Yıldönümü Üniversitesi Profesörü ve Haber Hukuk Fakültesi’nin eski dekanı. Bryan Stevenson özel bir video mesajı sunacak ve RI ’17’den Brown-Nagin, 2022 Radcliffe Madalyasını resmi olarak takdim edecek.

Kayıt dahil olmak üzere Radcliffe Madalyası ve Radcliffe Günü hakkında daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: İnternet sitesi.