Video: Büyük gurur duyuyorum – Berlin SPD, CDU ile koalisyon görüşmeleri istiyor

PiKe

Member
HİKAYE: Not: Bu gönderide anlatım yoktur. O-Ton Raed Saleh, SPD Berlin Eşbaşkanı: “Bugün çok yoğun bir tartışma yaşadık, çok uzun bir tartışma. Birlikte , Bu zor zamanlarda bile bu şehirde bir sosyal demokrasi olarak kenetlenmek. Ve bu yüzden yoğun bir şekilde tartışmak için yer ve zaman ayırdık. Ve gizli oylamada yoğun istişarelerden sonra üçte iki, yüzde 67,6’lık bir sonucumuz var. CDU ile koalisyon görüşmelerini başlatmak için.” Berlin Valisi Franziska Giffey’den (SPD) alıntı: “Ve bu keşiflerde kendimize sormamız gereken soru şuydu: Bu seçim sonucundan sonra gerçekten yeni bir başlangıç yaratmak nasıl mümkün olabilir? Berlin için pragmatik, çözüm odaklı, vatandaş dostu bir politika oluşturmak ve her şeyden önce SPD’nin içinde bulunduğu istikrarlı bir ittifak içinde acilen ihtiyaç duyulan projeleri hızlandırmak ve istikrarlı bir şekilde ilerletmek için kiminle başarabiliriz? ayrıca bizim için önemli olan noktaları da belirleyebilir, yalnızca bunları belirlemekle kalmaz, aynı zamanda onları uygulayabilir. Ve bunların hepsini her iki takımyıldızda da tartıştık. CDU ile çok büyük örtüşmeler olduğunu ve olduğunu gördük, ayrıca vardı CDU’nun bizim için önemli olan, ilerlettiğimiz, SPD anlamında da çözmek için getirilen müzakerelere dahil ettiğimiz konuların ele alınması için büyük tavizler vermesi ve bizim için gerçekten önemli olan da bu. biz: örtüşen kritik sorularla bile şu sorularla içerik oluşturmak: Peki ya çalışan hakları? Parasız eğitim ne olacak? 29 euroluk biletin devamı ne olacak? Peki ya kiracı koruması ve tutarlı yeni konut inşaatı konusu? Dengeye odaklanan, elbette güvenli bisiklet yolları sağlayan ama aynı zamanda şunu da söyleyen bir trafik politikasına ne dersiniz: İnsanların istedikleri ve ihtiyaç duydukları kadar mobil olmalarını sağlamak istiyoruz. böyle bir karar alıp başka bir ittifak lehine karar verirseniz, bunun kişisel sonuçları da dahil olmak üzere büyük sonuçları olur. Ve hepiniz bunun kişisel olarak benim için de sonuçları olduğunu biliyorsunuz. Bu, Belediye Başkanının makamını kaybetmek anlamına gelse bile, buna katkıda bulunmaya karar verdim. Ama bu noktada size çok net bir şekilde şunu söyleyeceğim, bunu Berlin için yapıyorum, Berlin için yapıyorum ve bunu SPD için yapıyorum çünkü artık bir ofis sahibi olmaktan daha fazlasını düşünüyorum ve SPD’nin şimdi olduğundan daha da zor durumda olduğunu üç yıl sonra görüyorum.” SPD Berlin Eş Başkanı O-Ton Raed Saleh: “Partimiz ile çok gurur duyuyorum. Zor zamanlarda bile sorumluluk almaya istekli olduğunu defalarca gösteren sosyal demokrasiyle gurur duyuyorum. CDU görüşme teklifimizi kabul ederse görüşmeleri dört gözle bekliyorum. Ve bence sonunda tek bir hedef var: harika Berlin şehrinden en iyi şekilde yararlanmak.”

Daha